SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

ciasto na pizze

  • Ciasto na pizzę.

    Temat
    Kuchnia SFD
    PRO

    Witam, ile czasu można trzymać w lodówce ciasto na pizzę ? Urobie sobie wieczorem a rano przed pracą chciałbym pizzę zrobić, można tak ?

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 2221 Data: 2017-11-19 11:15:49 Szacuny postu: 5 (cały temat: 0)
  • Pizza z patelni

    Artykuł
    Fitkuchnia

    [...] bazylia przyprawy Jak wykonać: Mąkę, mleko, jajko i przyprawy miksujemy do uzyskania jednolitego ciasta. Patelnię o średnicy około 25 cm nagrzewamy przez chwilę. Wlewamy ciasto i przy pomocy łyżki rozprowadzamy równo. Zmniejszamy nieco moc pod palnikiem. Ciasto rozsmarowujemy jeszcze chwilę do momentu, aż zaczną się tworzyć na powierzchni [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4609 Data: 2018-08-25 11:51:57
  • Wydaje się, że na temat odchudzania powiedziano już wszystko i każdy, kto choć trochę interesuje się tym zagadnieniem, wie, jak to zrobić zdrowo i skutecznie. Niestety na drodze staje wiele przeszkód, naszych słabości i pokus. Mimo że potrafimy ocenić sytuacje, to pokusa łatwej i "szybszej" drogi niejednokrotnie wyprowadza nas na manowce. Czego [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 12701 Data: 2018-05-25 08:19:27
  • Część ludzi uważa, iż największym zagrożeniem dla estetyki sylwetki są pokarmy z popularnych restauracji, serwujących dania wysokoprzetworzone, fast food. Inni uważają, że „to co domowe, to zdrowe”. Słyszałem też wiele teorii dotyczących rzekomego tycia wywoływanego przez nieokreślone „toksyny”, gluten, mleko, „produkty zbożowe”, „metale ciężkie”, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4352 Data: 2019-12-10 19:03:28
  • Mąka kokosowa - właściwości

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Mąka kokosowa stosunkowo niedawno zaczęła być częściej spotykanym produktem w naszej kuchni. Wcześniej nie była zbyt popularnym składnikiem naszych wypieków, z wielu względów. Między innymi dlatego, iż była dość droga, trudno dostępna, ale też nie wiadomo było jak jej używać, gdyż jak wiadomo, mąka kokosowa, mimo podobnej faktury do mąki pszennej, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5175 Data: 2017-11-12 12:41:26
  • Często mówimy „jestem głodny jak wilk”, „byłam głodna i musiałam coś zjeść”. Co to znaczy być głodnym? Odpowiedź nie jest tak prosta, jak mogłoby się wydawać. Słownik określa głód jako silną potrzebę lub pragnienie jedzenia. Podsumowując Na co dzień wybieraj pełnowartościowe potrawy i jedz powoli. Naucz się doceniać naturalną słodycz świeżego [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4925 Data: 2018-11-22 13:36:18
  • Ile kalorii ma pizza?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    W czasie weekendu chętniej sięgamy po alkohol, słodycze, niezdrowe przekąski i fast food. Stosunkowo często wybór pada na pizzę. Wiele osób nie wyobraża sobie życia bez tego pieczonego w piecu, drożdżowego placka posmarowanego pomidorowym sosem i posypanego tartą mozzarellą. Jak dużo kalorii ma pizza i co w sobie kryje? Czy pizza może stanowić [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 173972 Data: 2017-07-29 12:38:43
  • Zapiekane szparagi proteinowe

    Artykuł
    Fitkuchnia

    [...] na pizzę robimy zgodnie z instrukcja na opakowaniu - proszek rozrabiamy z wodą i zostawiamy na kilka minut. Po tym czasie dosypujemy mąkę orkiszową i ponownie zagniatamy ciasto. Formujemy kulę i zostawiamy na 10 minut. Szparagi gotujemy. Jak dobrze przygotować szparagi? Odłamujemy zdrewniałą końcówkę. Jak złapiecie szparaga na końcu i [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2492 Data: 2018-05-14 09:46:19
  • Protein Calzone trzy sery

    Artykuł
    Fitkuchnia

    [...] pizze przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu i odkładamy na kilka minut. W tym czasie przygotowujemy sos pomidorowy i na wodzie dusimy szpinak z przyprawami. Jak ciasto napęcznieje posypujemy je mąką gryczaną i zagniatamy do momentu aż cała mąka zostanie "zabrana" przez ciasto. Rozwałkowujemy na placek o grubości około 5 mm. Ciasto [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3487 Data: 2018-03-02 07:40:05